• SVN ’69 organiseerde in de kerstvakantie voor de 41ste keer het Henk Hofmantoernooi. Op vrijdag 30 december deden 90 fanatieke voetballers mee aan dit traditionele eindejaarstoernooi.

De wedstrijden werden gehouden in sporthal De Eendracht in Nijeveen. Om 8.30 uur was het als eerste de beurt aan de kabouters, mini’s en JO8. Het plezier en fanatisme straalde ervan af bij de kinderen. Alle spelers gingen naar huis met een mooie medaille.

Daarna werden de wedstrijden van JO9, JO10 en JO11 gespeeld. Dat waren mooie wedstrijden. In de finale stonden Ajax en PSV. Deze twee teams waren erg aan elkaar gewaagd. Na de verlenging stond het nog steeds gelijk en moest er gekeken worden naar het doelsaldo. Het winnende team was PSV. Manon, Stijn, Milan, Rowen, Lenn en Inge werden beloond met een mooie beker. Natuurlijk kregen alle spelers na afloop een vaantje als herinnering aan dit toernooi.

Bij JO12 en JO13 waren veel spelers van de partij. Vijf teams streden fanatiek tegen elkaar. In de finale ging team Arsenal er met de winst vandoor. Gijs, Stijn, Tim, Milan, Tara en Daniek wonnen met 2-1 van Tottenham Hotspur.

De dag werd afgesloten met de wedstrijden van JO15 en JO17. Van de drie teams bleek team Valencia met Julian, Brent, Bas, Mats en Justin de sterkste. De finale tegen Real Madrid was een prachtige wedstrijd. In de voorrondes wist Real Madrid twee keer van Valencia te winnen, maar in de finale was de winst met 1-0 toch voor Valencia.

De organisatie kijkt terug op een mooie sportieve dag, die mogelijk werd gemaakt door de sponsoren Renault Matter Meppel en Altena Loon en Grondverzetbedrijf Nijeveen. We bedanken ook de vrijwilligers die de teams hebben begeleid en gezorgd hebben voor een goed verloop van de wedstrijden.