• Geslaagd voor het KNVB diploma spelbegeleider/pupillen scheidsrechter!

  Wat een super leuk nieuws in de week van de scheidsrechter! In de week van 6 tot en met 14 oktober 2018 vindt weer de ‘Week van de Scheidsrechter’ plaats. Een sportbreed initiatief waarbij het uitspreken van waardering voor de scheidsrechter centraal staat.

  Tijdens deze week willen we zoveel mogelijk voetballers en voetballiefhebbers de scheidsrechter laten bedanken voor hun waardevolle inzet. Zij maken het immers mede mogelijk dat zo veel voetballers wekelijks op het veld van het spelletje kunnen genieten! Mede daarom kunnen we ook met trots zeggen dat wij 12 nieuwe, enthousiaste spelbegeleiders/pupillen scheidsrechters rijker zijn bij SVN'69! 

  Afgelopen voorjaar is SVN’69 gestart met spelbegeleider/pupillen scheidsrechter cursus. In de nieuwe opzet van de KNVB betekent dit niet meer even een zaterdag opgeleid worden, maar 2 theorieavonden en ook nog praktijkwedstrijden. Alle jongeren zijn lid van SVN’69 en het aantal teams dat in aanmerking komt voor een spelbegeleider/pupillen scheidsrechter is niet heel groot. Daarom is aan het einde van het seizoen een toernooitje voor alle jeugd t/m JO09 georganiseerd. Tijdens dit toernooi heeft iedereen meerdere wedstrijden kunnen fluiten. De jongeren moesten elkaar ook beoordelen, maar ook een aantal ervaren scheidsrechters en leiders heeft de jongeren beoordeelt en van tips en trucs voorzien. Een paar weken geleden hebben we dezelfde opzet nog een keer
  gebruikt. Afgelopen maandag is de groep jongeren tijdens de 2e theorieavond geslaagd voor deze cursus. SVN’69 is 12 enthousiaste spelbegeleider/pupillen scheidsrechter rijker.

  Foto: © Frens Jansen
  Tekst: Meppeler Courant/SVN'69