• Bij SVN’69 is niet alleen het gras groen!

  Als vereniging zijn we steeds op zoek naar mogelijkheden om onze accommodatie duurzamer te laten functioneren, met mede als doel de energiekosten te verminderen. We hebben daarom ook een energiescan laten uitvoeren en de uitkomst hiervan was dat er op een aantal gebieden inderdaad verbeteringen mogelijk zijn om energie te besparen waardoor op de (middel)lange termijn geld bespaard kan worden. Onder andere zijn er aanbevelingen gedaan voor het vervangen van verouderde apparatuur en verlichting.

  Zonnepanelen
  De vereniging wil in eerste instantie op het dak van het clubhuis een fors aantal (62) zonnepanelen plaatsen. In BespaarPartner uit Tuk heeft de vereniging een partner gevonden om te investeren in een duurzame toekomst. De vereniging wil hier mee aantonen dat ook (voetbal)verenigingen fors op energie en dus op CO2-uitstoot kunnen besparen. Het doel van SVN’69 is om jaarlijks tot 15000 kWhzelf op te gaan wekken met zonnepanelen. Het aanschaffen van deze zonnepanelen brengt een behoorlijke investering met zich mee. Daarvoor hebben we een beroep gedaan op landelijke subsidie en op een bijdrage uit het aanjaagfonds van de gemeente. Op dit moment is het in beide gevallen nog niet bekend of er een bedrag wordt toegekend. De overige kosten moeten we zelf financieren. Om dit bedrag bij elkaar te krijgen is er een donatieplan voor zonnepanelen opgezet.

  Actie
  De club zet onder de noemer DUURZAME ENERGIE een actie op waarbij wij iedereen oproepen om een zonnepaneel of een gedeelte van een paneel (kW) te doneren. Iedereen kan helpen bij de realisatie van deze zonnepanelen. Supporters, (oud-) leden, leveranciers, familie/vrienden van (oud-) leden, sponsoren en/of inwoners van Nijeveen kunnen voor €250,- per paneel één of meerdere zonnepanelen doneren. Uiteraard kun je voor €25,- ook 1 kW doneren. Op deze wijze kan er op persoonlijke titel gedoneerd worden, maar kan er ook gezamenlijk als team, vriendengroep of familie een zonnepaneel gedoneerd worden.

  Vanaf nu start het project DUURZAME ENERGIE. Op 31 december sluit de donatiepot. Tijdens deze periode hangt er een groot bord in de kantine met daarop afgebeelde zonnepanelen. Wekelijks zal hierop getoond worden welke zonnepanelen er door wie zijn gedoneerd en wat de financiële stand van alle bijdragen is.

  De eerste zonnepanelen zijn inmiddels al vergeven tijdens de sponsoravond eind 2017 en de nieuwjaarsreceptie.

  Hopelijk zijn aan het einde van de actieperiode alle zonnepanelen verkocht. Begin februari dit jaar worden de panelen gelegd zodat we binnenkort al beginnen met het besparen van veel geld. Geld dat binnen de club veel beter besteed kan worden!

  Iedereen die de club een warm hart toedraagt kan zich aanmelden via zonnepanelen@svn69.nl, direct contact opnemen met één van de sponsorcommissieleden of via inschrijfformulieren die in de bestuurskamer liggen.