• 23-09-2017 BEW JO11-1 - SVN'69 JO11-1


  Competitie

  Vandaag mochten we weer aantreden tegen BEW JO11-1. Dit keer in competitieverband. Vorige week hadden we een gemakkelijke 0-9 op hen behaald, maar vandaag verwachtte ik toch meer tegenstand. Temeer omdat de leider van BEW al aangegeven had spelers extra te hebben voor vandaag. Op zich moet dat allemaal niets uitmaken en gaan we gewoon uit van onze eigen kracht.

  We waren weer mooi op tijd, zodat we allereerst een teamfoto konden maken. Daarna de focus op de wedstrijd met een serieuze warming-up. Na de bespreking in de kleedkamer waren we er helemaal klaar voor. Na het eerste fluitsignaal van de scheids bleek al snel dat BEW anders uit de startblokken kwam dan de week ervoor. Er werd snel druk gezet en op het middenveld hadden ze een goed spelende jongen gezet. Het duurde dan ook even voordat wij ons herpakten. De wedstrijd ging tot dan toe over en weer, waarbij wij iets vaker op de helft van de tegenstander waren. BEW had echter gevaarlijke uitbraken. De focus zat nog niet bij eenieder tussen de oren, toch wisten we in de 10e minuut via een mooi lopende combinatie de 0-1 te maken. BEW gaf echter geen krimp en begon zelfs aan te dringen. Een mooie actie van hun middenvelder en het goed vrijspelen van zijn medespeler leidde in de 14e minuut tot de 1-1. Na dit doelpunt bleken de teams niet voor elkaar onder te doen. Wel waren wij iets vaker gevaarlijk voor hun doel, maar hun keeper hield goed stand. Bij weer een uitbraak van ons werd een overtreding op Rean gemaakt. Een prachtige plek om eens lekker op de goal te knallen. Dat deed Rean dus ook, waardoor wij in de 21e minuut op 1-2 kwamen. Helaas kreeg BEW vlak voor rust ook een vrije trap vlak voor onze goal. Deze werd onderweg nog door een speler van ons van richting veranderd, zodat Mark kansloos was, 2-2. In de rust, genietend van een bakkie limo, de mannen wat tactische aanwijzingen meegegeven voor de tweede helft. Belangrijkste punt was om zo door te gaan en zelfs iets meer gas te gaan geven. In de eerste minuten van de tweede helft leek het wel of BEW bloed rook en redbull hadden gedronken. Net als in de eerste helft drongen ze behoorlijk aan. Wij vergaten steeds meer de bal het werk te laten doen en liepen achter de feiten aan. Niet zo gek dat BEW in de 28e minuut op voorsprong kwam. Onze mannen stroopten de mouwen echter nog eens op en lieten de koppies zeker niet hangen. We kregen de overhand meer en meer en in de 30e minuut werd via een goed uitgespeelde kans de 3-3 gemaakt. Nu zagen we BEW steeds moeier worden. Onze overspel begon weer te lopen. Van achteruit werd goed opgebouwd en via de flanken werden we steeds gevaarlijker. BEW kon ons niet meer bijbenen. We kregen kans op kans, maar wisten deze niet tegen de touwen te werken. In de 41e minuut was het dan toch zover. Remco schoot prachtig op de goal. Helaas voor hem werd deze bal nog gekeerd, maar kon Boaz deze gelukkig voor ons alsnog inkoppen. De genadeklap voor BEW valt in de 43e minuut als Remco op aangeven van Boaz de 3-5 maakt. Daarna kan BEW geen vuist meer maken en spelen wij de wedstrijd vakkundig uit.

  Een moeilijke pot voetbal vandaag, maar erg mooi te zien hoe strijdbaar deze mannen zijn en voor elkaar willen voetballen. Als we dit vasthouden kunnen we nog mooie wedstrijden tegemoet zien.

  Groet,
  Willem van der Zee