• 07-10-2017 Flevo Boys JO11-5 - SVN'69 JO11-1 Competitie

    Vandaag moesten we vroeg uit de veren, want Flevo Boys JO11-5 uit Emmeloord stond om 09:00u op het programma. Om 07:30u reisden we af naar de Noord-Oost polder. Daar aangekomen even zoeken naar de sleutel van de kleedkamer, maar daarna snel in de kleren en hup de wei in. Na de welbekende warming-up moest het gaan gebeuren. De scheids floot en ik had verwacht dat onze ploeg gelijk druk op de tegenstander zouden zetten. Dit gebeurde helaas niet. We waren sterken, zeker fysiek en dit leidde in de 4e minuut tot een gelukkige goal. Rean nam een corner die op de lat terecht kwam en daarna voor de voeten van Bas belandde. Bas had al vaker laten ziendaar wel raad mee te weten, 0-1. Als coach hoop je dan dat het ijs is gebroken, maar helaas leek het wel alsof het te vrowg was om te voetballen. Flevo Boys was echt se onderliggende partij, maar door slap inspelen, niet aanbieden en niet de combinatie te zoeken, maakten we het ons zelf erg moeilijk. Tegen het einde van de eerste helft kwam Rean alleen op de keeper af, maar helaas miste hij de scherpte om de 0-2 te maken. Een minuut later kreeg hij gelukkig nog een kans doordat hem de bal op rechts werd aangespeeld en hij zichzelf met een mooie beweging vrijspeelde en de bal in de verre linkerhoek het net liet bollen. Zo gingen we met 0-2 de rust in.

    In de rust de mannen ferm toe gesproken. De wedstrijd was namelijk niet om aan te gluren en we vergaten het snelle tikwerk om zodoende de bal het werk te laten doen. Een aantal situaties naar voren gehaald en iedereen wist eigenlijk wel wat er aan het spel mankeerde. Vol goede moed gingen we de 2e helft in. Flevo Boys startte echter feller en gedurende een minuut of 5 liepen wij achter de feiten aan. Hierin wist Flevo Boys in de 29e minuut dan ook te scoren door eenvoudig door onze verdediging te breken, 1-2. Gelukkig rechtten de mannen hun rug en op de momenten dat ze elkaar weten te vinden, zijn ze echt gevaarlijk. Zo'n situatie deed zich in de 31e minuut voor. Door goed overspel wordt de bal over de linkerflank richting Remco gespeeld. Hij ziet Boaz vrij voor de goal en geeft gelijk af, waardoor Boaz eenvoudig de 1-3 kan scoren. Een minuut later speelt Bas zich fraai vrij en passt de bal naar Boaz. Die bewaard het overzicht en zet Remco vrij voor de goal die droog de 1-4 inknalt. In de 38e minuut probeert Flevo Boys het eens met een afstandsschot en niet onverdiend, want de bal belandt achter Mark in het doel. Twee minuten later helpt Flevo Boys ons verder in het zadel, door een te zachte terugspeelbal te geven. Rean bedenkt zich geen moment en na een rush scoort hij de 2-5. Flevo Boys breekt wel eens door, maar deze worden vakkundig door onze verdedigers Thijs en Bas-Jan onschadelijk gemaakt. Al met al zijn wij wel sterker en Remco en Rean weten de eindstand uiteindelijk op 2-7 te zetten.

    Op papier lijkt het zo een eenvoudige overwinning, maar op sommige momenten, zeker in de eerste helft, lieten we heel veel liggen. Als we blijven voetballen en gewoon ons positiespel spelen zie ik nog leuke dingen gebeuren.

    Met vriendelijke groet,
    Willem van der Zee