• 05-10-2019 Wedstrijd vv Delfstrahuizen JO13-1 - SVN'69 JO13-1

  05-10-2019 Wedstrijd vv Delfstrahuizen JO13-1 - SVN'69 JO13-1


  Om 09:00 uur werd er verzameld om gezamenlijk af te reizen naar Delfstrahuizen. Had het vrijdag nog de hele dag geregend, vandaag liet de zon zich goed zien en zou het dus niet aan het weer liggen.

  Via een route waar je normaal niet zomaar langs gaat, kwamen we aan op het prachtige complex van Delfstrahuizen. Snel omkleden, alvast de opstelling en de speelwijze doorgenomen voordat er aan de warming-up werd begonnen.
  De meeste jongens leken er nog niet al te veel zin in te hebben, want de warming-up werd wat plichtmatig afgewerkt. Vlak voor de wedstrijd de jongens hierop aangesproken en aangegeven dat ze er vanaf minuut 1 bovenop moesten zitten en zeker niet de houding van de warming-up konden aannemen.

  Om 10:30 uur precies werd er afgetrapt. De eerste 5 minuten werd er aan beide kanten afgetast en ging het spel op en neer. Op een gegeven moment werd er slecht uitverdedigd waardoor de tegenstander de bal zo in devoeten krijgt en zich niet bedenkt. Met een fraai schot worden we op een 1-0 achterstand gezet. Vanaf dat moment gaan wij slordiger spelen en begint Delfstrahuizen meer aan te dringen. Doordat wij steeds een stap te laat reageren en vergeten gelijk druk te zetten, kan Delfstrahuizen er steeds uitkomen met gevaarlijke counters. Eén van die counters leidt tot de 2-0. Halverwege de 1e helft. beginnen we weer vat op de wedstrijd te krijgen. We combineren een aantal keren goed en dat resulteert in 3 goede kansen. Delfstrahuizen krijgt een corner die ongelukkig via een been van ons in het doel verdwijnt, 3-0. Nu zien we de koppies gaan hangen en het spel weer slordig worden. Delfstrahuizen weet voor de rust nog 2x te scoren, zodat de ruststand 5-0 is.

  Helaas is het gevoel bij de warming-up waarheid gebleken. We liepen de eerste helft achter de feiten aan en waren niet wakker. Dat moet de 2e helft anders. Na wat omzettingen in de opstelling gaan we de 2e helft proberen te winnen.

  We starten de tweede helft fel en domineren het spel. We zitten er goed bovenop. In de 10e minuut van de 2e helft wordt een doorgebroken speler van Delfstrahuizen licht aangetikt in de 16......penalty. Deze weten ze te benutten, waardoor we nu met 6-0 achter staan. We laten ons echter niet kisten en hebben het betere van het spel. Keer op keer weten we langs de flanken uit te breken. We verdedigen en combineren stukken beter, dus we kunnen het wel! We krijgen een aantal hele goede kansen, waarvan één net naast en een schot op de lat. We weten uiteindelijk de akelige 0 van het scorebord te poetsen door de bal goed op onze helft te veroveren, snel om te schakelen en via een dieptepass de keeper, die de bal in eerste instantie weet te keren, te verschalken. Al met al waren wij het betere team de 2e helft en dat geeft moed voor de wedstrijden die komen gaan.

  Met sportieve groet,
  Willem van der Zee