• 02-06-2018 SVN'69 JO11-1 - sc Creil JO11-1 Competitie

  De laatste wedstrijd van het seizoen alweer en dus ook het laatste wedstrijdverslag. Vandaag staat de thuiswedstrijd tegen Creil op het programma. De uitwedstrijd hadden we in de allerlaatste minuut uit handen gegeven en dat gaat natuurlijk niet weer gebeuren. Gisteren de voetbalapp er nog maar eens bij gepakt en na veel rekenwerk en herberekeningen tot de conclusie gekomen dat we onze doelstelling om 3e te worden nog kunnen halen. Er moet vandaag dan wel gewonnen worden en Creil dient dinsdag tegen Marknesse te verliezen. Deze statistieken ook in de voorbespreking tegen de jongens verteld. Hopelijk is iedereen gebrand op de overwinning. De warming-up loopt wat stroef, ook omdat we moeten intrappen op een bijveld zonder goal. We moeten het er maar mee doen. Na de gebruikelijke yell van de mannen moet het dan gebeuren. In de beginfase van de eerste helft gaat het spel op en neer, waarbij Creil iets meer overwicht heeft. Wij creëeren echter de meeste kansen. Jurjen komt goed mee naar voren en lost een schot op de goal. In de rebound rond Rean droog af, 1-0. Een paar minuten later schiet een speler van Creil vanuit de tweede lijn op onze goal. Via binnenkant paal vliegt de bal gelukkig uit onze goal. Tijd om weer wakker te worden! Helaas drukt Creil door en lopen wij achter hen aan. Omdat we vergeten gelijk druk op de bal te zetten, tikt Creil dwars door onze verdediging heen en scoort in de 15e minuut de gelijkmaker. We herpakken ons wat, maar in de laatste minuut van de eerste helft ontvangt de beste speler van Creil de bal rechts op de middellijn en krijgt alle ruimte om op te stomen richting onze goal. Van de vorige wedstrijd weten we dat hij een hard schot heeft. Ook nu schiet hij de bal onberispelijk hard in de linkerhoek, 1-2.
  In de rust hoef ik niet eens wat te zeggen. Iedereen is het er mee eens dat er een schepje bovenop moet, willen we winnen. Aangegeven dat we korter op hun beste speler moeten zitten en aan de juiste kant moeten verdedigen. Aan de koppies te zien is de wil er in ieder geval zeker! De tweede helft begint voor ons goed als we in de 28e minuut weer naast Creil komen. Thijs komt van achteruit goed opzetten en geeft de bal op tijd over rechts aan Rean. Rean neemt aan en kapt zich vrij om daarna Boaz aan te spelen. Boaz schiet gelijk op de goal en via het been van een tegenstander weet hij te scoren. We spelen nu veel dominanter en dekken kort door. Creil komt onder druk te staan en gaat fouten maken. Een aantal keren krijgen we via Remco, Rean en Ian een scoringskans. Helaas mist de scherpte of weten we de bal net niet lekker te raken. Ondanks dat we sterker zijn, weet Creil in de 39e minuut de 2-3 te maken. Vanuit een corner wordt er niet gelijk door verdedigd en krijgt Creil de kans de bal vrij aan te nemen en te schieten. Vier minuten later is het gelukkig al weer gelijk. Rean wordt aangespeeld door Remco en zou de bal eigenlijk op de vrijstaande Ian moeten spelen. Hij kiest er voor om te schieten. Op zich een houdbare bal, maar de keeper laat m onfortuinlijk door zijn handen glippen.Ik hoor de coach van Creil roepen dat het dan weer 3-4 wordt net als bij hen thuis. Ik kijk naar de koppies van onze spelers en denk: "Dat gaat echt niet gebeuren". De jongens zijn gebrand op de winst en lopen het vuur uit hun sloffen. Met nog 5 minuten op de klok stoomt Remco op over links en geeft de bal voor. Via Ian komt de bal bij Rean die hier wel raad mee weet. We staan voor met 4-3!! De laatste minuten tikken tergend langzaam voorbij en de jongens geven echt alles. De overwinning zal niet meer uit onze handen glippen. We krijgen zelfs nog kansen op twee doelpunten, maar als de scheids uiteindelijk voor het eindsignaal blaast, staat er een zeer verdiende 4-3 op het scorebord. Aan ons heeft het dus niet gelegen. Nu even afwachten wat er dinsdag gebeurd, maar 4e zijn we in ieder geval.

  Iedereen bedankt voor een prachtig seizoen!!

  Aanvulling 06-06-2018: onze doelstelling om bij de eerste drie te eindigen hebben we gehaald. Creil heeft gisteren met 1-5 verloren van Marknesse, waardoor wij op 2 doelpunten na 3e zijn geworden. Een geweldige prestatie van onze toppers!!!

  Met sportieve groet,
  Willem van der Zee